505-CONCERTEN VOOR MENSELIJKHEID VAN START IN ANTWERPEN

Op het Sint-Jansplein in Antwerpen zijn zondagmiddag de 505-Concerten voor Menselijkheid van start gegaan. Nog de hele dag en avond staan muzikale acts en sprekers op het podium voor een gezamenlijke oproep tot een meer menselijke samenleving. De toegang is gratis.

De 505-Concerten zijn een initiatief van muzikant Tijs Delbeke, zijn echtgenote, psychologe Elisabeth Van Lierop, en 11.11.11-directeur Els Hertogen. Zij willen naar eigen zeggen geen partijpolitieke standpunten verkondigen, maar wel in de aanloop naar de verkiezingen van 9 juni vragen om werk te maken van een betere wereld, en meer solidariteit met wie het moeilijk heeft

Meer dan 60 artiesten en sprekers komen zondag langs, van Bart Peeters en Laura Tesoro tot Portland en Selah Sue. Sommigen maakten speciaal voor het evenement een nieuw nummer. De capaciteit van het Sint-Jansplein bedraagt 10.000 personen, maar de organisatie hoopt over de hele dag heen zowat 20.000 mensen te kunnen ontvangen. Er is ook een livestream voor wie er niet bij kan zijn.

2024-05-05T12:04:23Z dg43tfdfdgfd