AFRIKA FILMFESTIVAL IN LEUVEN REIKT PRIJZEN UIT

In Leuven zijn zaterdagavond de eerste awards op het Afrika Filmfestival uitgereikt. "Garibou" van Seydou Cissé kreeg de Young African Film Maker Award (YAFMA) in de fictiecategorie, bij de documentaires ging de eerste prijs naar "A wingless bird that flies" van Remy Ryumugabe.

Naast de gewone YAFMA-awards, opgericht om jong Afrikaans talent te ondersteunen, was er ook één om het tienjarig bestaan van die awards te vieren. Die prijs ging naar Kantarama Gahigiri, voor "Terra Matter". In de Belgische kortfilmcompetitie kreeg "Le Temps d'une Danse" van Misha Van Der Werf de hoofdprijs.

De Artist Award van het festival ging naar Kenan Vanel Lamiel, het publiek wees Amina808 aan. Ten slotte werd de UNESCO-prijs uitgedeeld aan Andrew H. Brown & Moses Thuranira voor "Between the Rains".

Tijdens de slotdag op dinsdag worden de publieksprijs en de prijs van de internationale studentenjury uitgereikt. De slotfilm van het festival is de Kameroens-Belgische film "Mambar Pierrette" van Rosine Mbakam, die eerder al op het festival van Cannes vertoond werd. In totaal werden een tachtigtal films vertoond tijdens het filmfestival.

2024-04-28T21:33:25Z dg43tfdfdgfd