ANTWERPS HAVENHUIS DOOR WERKEN ENKEL NOG TIJDENS SPITSUREN BEREIKBAAR MET TRAM

In Antwerpen ziet De Lijn zich vanwege de Oosterweelwerken genoodzaakt om tramlijn 24 de komende jaren het grootste deel van de dag af te leiden naar het MAS in plaats van het Havenhuis. Tijdens de spitsuren zal tram 24 wel nog zijn normale traject kunnen volgen.

Tram 24 heeft normaal als eindhalte het Havenhuis op het noordelijke deel van het Eilandje. Door de Oosterweelwerken zal het scheepvaartverkeer van en naar de stadshaven - de zes dokken van het Eilandje - echter worden omgeleid langs de Mexicobruggen. Die bruggen, waar tram 24 overheen moet, zullen daarom veel vaker open staan dan gewoonlijk. Dat zou volgens De Lijn te veel vertragingen en doorstromingsproblemen veroorzaken.

De Lijn bekwam nu dat de Mexicobruggen tijdens de spitsuren (op werkdagen van 6.45 uur tot 9 uur en van 15.45 uur tot 18 uur) gegarandeerd beschikbaar zullen blijven voor het tramverkeer. Op alle andere momenten zal tram 24 niet meer naar het Havenhuis rijden, maar naar het MAS op het zuidelijke deel van het Eilandje. De maatregel gaat in op 2 mei.

"De buurt rond het Havenhuis en ook halte Cadix is dus enkel tijdens de spits nog vlot bereikbaar met de tram de komende tijd", vat De Lijn samen. "Deze werken zullen meerdere jaren in beslag nemen." De Lijn belooft de situatie wel na enkele maanden te evalueren, en de omleiding indien nodig nog aan te passen.

2024-04-29T08:45:16Z dg43tfdfdgfd