BRUSSELSE BRIK COWORKINGRUIMTE VOOR PAS AFGESTUDEERDEN OPENT IN SEPTEMBER

Met steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) opent de Brusselse studentenorganisatie Brik in september een gloednieuwe coworkingruimte voor pas afgestudeerde studenten. Daar kunnen jonge Brusselaars sollicitatiebrieven schrijven, naar een job zoeken of een sociaal netwerk uitbouwen. De VGC trekt 30.000 euro uit voor het project.

VGC en Brik willen het voor studenten makkelijker maken om de stap te zetten naar de arbeidsmarkt. Startende Brusselaars kunnen de plek gebruiken als uitvalsbasis om te telewerken, ondernemer-studenten en beginnende freelancers om een netwerk op te bouwen en de administratie te vervolledigen. Ook werkstudenten kunnen hier aan de slag, zowel voor hun studie als voor het werk. Daarnaast organiseert de studentenorganisatie Brik workshops om studenten wegwijs te maken op de arbeidsmarkt.

Er is voorzien in veertig werplekken, maar ook vergaderlokalen en gemeenschappelijke ruimtes voor een koffie of een thee en om even te ontspannen.

Wel moeten geïnteresseerden zich online inschrijven voor de coworkingruimte. Zij krijgen dan gedurende een jaar toegang en kunnen die periode indien nodig nog verlengen met een jaar.

"Na het afstuderen moeten studenten zich aanpassen aan een nieuwe levensfase en zijn ze vaak op zoek naar een nieuw netwerk", zegt collegelid Sven Gatz, bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw in de VGC. "We vinden het belangrijk dat ze in Brussel kunnen blijven en hier hun professionele leven verder uitbouwen, want Brussel biedt heel veel mogelijkheden en kansen."

2024-05-07T13:12:00Z dg43tfdfdgfd