BRUSSELSE KEIZER KARELLAAN MOET GROENE STADSBOULEVARD WORDEN

De Keizer Karellaan in Brussel moet in de toekomst worden omgevormd tot een stadsboulevard, met meer groen en fietspaden. De Brusselse mobiliteitsdienst Brussel Mobiliteit heeft daartoe een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd en stelt vrijdag het transformatieproject voor.

De laan, die van de gemeente Sint-Agatha-Berchem doorheen Ganshoren naar de Basiliek van Koekelberg loopt, is een belangrijke toegangsweg tot de hoofdstad en wordt dagelijks door duizenden pendelaars gebruikt. Bedoeling is om de Keizer Karellaan zo heraan te leggen dat hij "geïntegreerd wordt in het stedelijke weefsel, met moderne en diverse transportmogelijkheden om zo de levenskwaliteit van bewoners sterk te verbeteren", duidt Brussel Mobiliteit.

Zo wordt de boulevard volgens het plan fietsvriendelijker en groener, zonder de functie als een belangrijke verkeersas teniet te doen. Er zullen ook in de toekomst twee rijstroken in elke rijrichting blijven, afgescheiden door een groene middenberm, en 222 van de huidige 387 parkeerplaatsen worden behouden. "Vlot verkeer wordt verzekerd door een dynamisch coördinatie- en beheerssysteem voor verkeerslichten over de hele as", meent de mobiliteitsdienst.

Tegelijkertijd moet de laan ook veiliger worden voor fietsers en voetgangers. Zo zijn er pleintjes gepland om "ademruimte" voor voetgangers te voorzien, aangevuld met comfortabelere, veiligere voetpaden. Brussel Mobiliteit wil meteen ook een breed tweerichtingsfietspad voorzien, dat "perfect aansluit" bij de toekomstige Vlaamse fietssnelweg. Ten slotte hoopt Brussel Mobiliteit dat de uiteindelijke vergunning eveneens zal voorzien in 88 fietsstalplaatsen en dropzones voor deelsteps en -fietsen.

"Eindelijk zal de Keizer Karellaan een stadsboulevard worden, die niet alleen plaats geeft aan autoverkeer, maar ook voetgangers en fietsers een veilige weg biedt", gelooft huidig minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen). "De laan wordt aantrekkelijker voor de handelaars, aangenamer voor de bewoners en veiliger rond de schoolbuurt."

Indien de vergunning wordt afgeleverd, moet de volgende Brusselse regering de knoop doorhakken.

2024-05-10T07:36:00Z dg43tfdfdgfd