DAKLOZE BLIJFT IN DE CEL VOOR MOORDPOGING IN OOSTENDE

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 37-jarige dakloze man met een maand verlengd op verdenking van een poging tot moord in het station van Oostende. De verdachte zou met een koevoet op het hoofd van een slapende man geslagen hebben.

Het incident speelde zich vrijdagochtend 28 april af in het station van Oostende. Een 42-jarige Algerijn lag te slapen toen hij met een koevoet meermaals op het hoofd werd geslagen. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar volgens het Brugse parket was hij enkele dagen later buiten levensgevaar. Een mogelijk dispuut over geld zou de aanleiding voor de feiten geweest zijn.

De verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot moord. De Brugse raadkamer besliste vrijdagochtend opnieuw dat de man minstens een maand langer in de gevangenis moet blijven. Volgens de verdediging ontkent de verdachte dat hij de intentie had om het slachtoffer van het leven te beroven. Er werd een gerechtspsychiater aangesteld om de dertiger te onderzoeken.

2023-06-02T14:54:59Z dg43tfdfdgfd