DERTIG VERDACHTEN NAAR RECHTBANK VERWEZEN VOOR INTERNATIONALE DRUGSTRAFIEK

De raadkamer in Antwerpen heeft dertig mogelijke leden van een criminele drugsorganisatie naar de rechtbank verwezen. Ze wordt onder meer gelinkt aan een uithaling in de zomer van 2020, waarbij een brandwacht van een havenbedrijf zwaar werd toegetakeld. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en de verwijzing wordt ook bevestigd door het parket van Antwerpen.

De brandwacht werd op 25 augustus 2020 door meerdere verdachten overmeesterd op kaai 206 in de Antwerpse haven. De man werd geslagen en geschopt, maar zag toch kans om aan zijn belagers te ontsnappen door in het havendok te springen. Via de bemanning van een schip kon hij uiteindelijk alarm slaan.

De mannen die hem hadden aangevallen, bleken uithalers te zijn die een partij cocaïne uit een koelcontainer moesten halen. Ze hadden daarbij hulp gekregen van een corrupte veiligheidsagent. De uithalers waren bij aankomst van de scheepvaartpolitie op de vlucht geslagen en konden ontkomen. In de bewuste container uit Ecuador werd een partij van 476 kilogram cocaïne ontdekt.

Verder onderzoek, aangevuld met informatie uit de Sky ECC-kraak, leidde naar een criminele organisatie, die ook nog verantwoordelijk zou zijn voor de invoer van een partij van 308 kilo cocaïne uit Brazilië. Ze zou geleid worden door 'Bolle' Jos L., een van de meest gezochte criminelen van Nederland.

Ook de Limburger Flor Bressers, die vorig jaar vanuit Zwitserland werd uitgeleverd aan ons land, en Yannick 'Flash' W., die sinds de Sky ECC-kraak al in meerdere drugsdossiers opdook, kwamen tijdens het onderzoek in beeld, net zoals uithalers, havenarbeiders, bewakingsagenten en tussenpersonen. De raadkamer besliste donderdag om dertig verdachten door te verwijzen naar de correctionele rechtbank.

2023-06-02T15:25:01Z dg43tfdfdgfd