DRIE MAANDEN CEL VOOR KLAP AAN NIEUWE VRIEND VAN EX-PARTNER

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 24-jarige Oostendenaar veroordeeld tot drie maanden effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen. T.V. gaf in het station een klap aan de nieuwe partner van zijn ex-vriendin.

Het slachtoffer zat op 20 september 2022 kort voor de middag op een bank in het station van Oostende. Plots stapte de beklaagde op hem af. V. sloeg met zijn vuist op de wang van het slachtoffer. Aan de politie verklaarde de beklaagde dat de jongeman hem uitdagend zou aangekeken hebben. "En ik had een slechte dag", klonk het. V. benadrukte ook dat hij het slachtoffer enkel had geduwd.

Het openbaar ministerie stelde vast dat de rechter zich enkel kon baseren op de verklaringen van de betrokkenen. Er zijn immers geen camerabeelden van het incident. In die omstandigheden vorderde procureur Jochen van Aalst geen concrete bestraffing.

Op de zitting legde de beklaagde uit dat het slachtoffer een affaire zou gehad hebben met zijn ex-partner. Volgens V. reageerde hij enkel toen de man zich bewust uitdagend opstelde. "Maar ik heb hem totaal niet aangeraakt met mijn vuist." De voorzitter wees de twintiger erop dat de tand van het slachtoffer nochtans los zat. "Ik voelde me bedreigd, maar ik heb hem geen pijn gedaan", reageerde de beklaagde.

De rechter veroordeelde T.V. uiteindelijk tot drie maanden effectieve gevangenisstraf. Bij het bepalen van de strafmaat werd rekening gehouden met de twee correctionele veroordelingen die de Oostendenaar eerder al opliep.

2023-06-02T13:24:50Z dg43tfdfdgfd