"HEEL IMPULSIEF NAAR DE BERGING GEGAAN, HAMER GENOMEN EN GESLAGEN"

Jurgen Demesmaeker, de 52-jarige man die beschuldigd wordt van moord op Ilse Uyttersprot, houdt vol dat de feiten in een opwelling gebeurden. "Ik ben die morgen heel impulsief naar de berging gegaan, heb een hamer genomen en heb geslagen. Dat heeft misschien 10 à 15 seconden geduurd", verklaarde hij vrijdagnamiddag voor het Gentse hof van assisen.

De feiten hadden plaats op 4 augustus 2020 in het appartement van Demesmaeker in de Meuleschettestraat in Aalst. De avond ervoor kwam Uyttersprot rond 19.30 uur toe, zei de beschuldigde. "Ze kwam binnengestormd. Ze was nors. Toen begon het. Weer een waslijst aan instructies, dat ik me moest herpakken, dat ik mijn pillen moest nemen." Volgens Demesmaeker wou Uyttersprot met hem naar buiten treden, maar moest hij volgens haar daarvoor snel beter worden. "Ik moest een ambulante psychologische verzorging starten. Ik heb daar die dag voor gebeld en het ging de volgende dag opgestart worden. Dat was ook een voorwaarde voor Ilse om die dag te blijven slapen."

De beschuldigde meent dat Uyttersprot zich anders gedroeg die avond. "Ze was niet in haar normale doen. Ze wou geen gin-tonic drinken, gewoon wat water. (..) Het ging elke keer weer opnieuw over hoe ik me moest herpakken. Op een bepaald moment was de maat vol. Hoe hard ik ook mijn best deed, het was nooit genoeg. (..) Ik wou die antidepressiva echt niet nemen. Ik vond dat quatsch." Volgens Demesmaeker nam hij de dag voor de feiten voor het eerst wel één pil van het antidepressivum 'Wellbutrin'.

2023-06-02T15:35:08Z dg43tfdfdgfd