JAARLIJKSE MOTORZEGENING VAN KERK JETTE IN VOLLE SINT-PIETERKERK

De jaarlijkse motorzegening van Kerk Jette heeft donderdag, op Hemelvaart, plaatsgevonden in een volle Sint-Pieterkerk op het Kardinaal Mercierplein in de gemeente. Tijdens de zegening wordt geld ingezameld voor en een ode gebracht aan gewonde en/of overleden politieagenten.

Bij de motorzegening zijn onder meer verschillende motorbrigades van politiezones uit het hele land aanwezig, alsook verschillende 'chapters' van motorclubs uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Zij komen allen steun betuigen aan overleden of gewonde politieagenten van de motorbrigades. Zo werd onder meer ook Thomas Monjoie herdacht, de Brusselse agent die na een dodelijke steekpartij op 10 november 2022 in Schaarbeek het leven liet.

Het initiatief van Kerk Jette vindt al twintig jaar plaats in de gemeente. Priester Dirk 'de Padre' Vannetelbosch zit de plechtigheid voor en brengt er een ode aan overledenen of gewonde agenten die slecht te been zijn of verlamd zijn geworden na ongevallen met de motor.

"De boodschap is verbondenheid, zoals elk jaar opnieuw", aldus Vannetelbosch. "Het gaat ook over de kracht om in Brussel met iedereen, allerlei mensen van verschillende culturen, samen te zijn. Brussel is niet slecht."

Volgens Vannetelbosch blijft het belangrijk jaarlijks een ode te brengen aan de politieagenten. "Je moet maar eens in een accident verwikkeld zijn, of tijdens een controle gestoken worden", duidt de priester. "Soms zeggen mensen wel eens: 'ze hebben ervoor gekozen', maar voor zoiets kies je niet."

Volgens Vannetelbosch was ook dit jaar "een mooie editie" en was de kerk goed gevuld.

2024-05-09T11:35:11Z dg43tfdfdgfd