MALAISE GEVANGENISSEN - ACOD DIENT OOK STAKINGSAANZEGGING IN VOOR GEVANGENISSEN IN WEST-VLAANDEREN

De socialistische vakbond ACOD heeft een nieuwe stakingsaanzegging ingediend wegens de overbevolking in de gevangenissen. Daardoor kan er vanaf woensdag 15 mei om 22 uur mogelijk gestaakt worden in de gevangenissen in West-Vlaanderen. Dat heeft Robby De Kaey van ACOD zondag bekendgemaakt.

De vakbonden voeren al weken acties uit protest tegen het personeelstekort en de overbevolking in de gevangenissen. Ze kanten zich ook tegen de opvordering van personeel vanaf de eerste dag, in het kader van de minimale dienstverlening.

ACOD diende vrijdag een stakingsaanzegging in voor 13 mei om 22 uur in de gevangenissen van Vlaams-Brabant en zaterdag voor 14 mei om 22 uur in de gevangenissen van Limburg. Daar komt dus een aanzegging bij voor 15 mei om 22 uur in West-Vlaanderen. De vakbond overlegt morgen/maandag over welke acties gepland worden en in welke gevangenissen die gevoerd worden.

Op dinsdag 7 mei staat er overleg gepland tussen de vakbonden en het kabinet van minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD). De christelijke vakbond ACV wacht dat overleg nog af alvorens te beslissen om de stakingsaanzegging van ACOD al dan niet te ondersteunen. De liberale vakbond VSOA roept niet effectief op tot een stakingsaanzegging, maar ondersteunt die van ACOD wel.

2024-05-05T12:44:33Z dg43tfdfdgfd