MAN DOODGESCHOTEN DOOR POLITIE IN GENT: RECONSTRUCTIE VAN SCHOTEN TIJDENS HUISZOEKING

In Gent vindt vrijdag de reconstructie plaats in het onderzoek naar de dood van de 44-jarige man, die doodgeschoten werd door de politie tijdens een huiszoeking in een drugsdossier. De man zou in de woning een wapen op de politie gericht hebben, zegt het parket Oost-Vlaanderen, maar de reconstructie moet meer duidelijkheid brengen.

Het incident gebeurde op 8 mei in een pand aan de Franklin Rooseveltlaan. Het Oost-Vlaamse parket meldde eerder dat het ging om een schietpartij tijdens een huiszoeking. "Bij deze tussenkomst werden één of meer schoten gelost. Hierbij werd één persoon geraakt. De man overleed ter plaatse. (..) De man, de 44-jarige bewoner en verdachte in het drugsdossier, zou in de woning een wapen hebben gericht naar de politie. Daarna heeft het schietincident zich voorgedaan. De politie heeft nog reanimatie gestart en de hulpdiensten verwittigd, maar alle hulp kwam te laat."

Het onderzoek zal moeten uitmaken of er sprake was van wettige zelfverdediging door de agent in kwestie. Bij het incident raakte niemand anders gewond. Er waren bij de start van de zaak geen aanwijzingen dat het geweld niet op een rechtsgeldige manier gebruikt werd of niet proportioneel was. Het onderzoek naar het door de politie gebruikte geweld is in handen van het Comité P.

2023-06-02T11:49:45Z dg43tfdfdgfd