MEER VLAMINGEN GAAN DIT JAAR OP VAKANTIE

Dit jaar gaan tien procent meer Vlamingen op vakantie dan het voorbije jaar. Dat blijkt uit een enquête die de mobiliteitsorganisatie VAB hield bij meer dan 2.000 Vlamingen. Vierenzeventig procent van de Vlamingen gaat in 2024 op reis, dat is drie op de vier. Frankrijk blijft de populairste bestemming in het buitenland, de kust in het binnenland.

Als je deze zomer al vakantieplannen hebt, dan ben je zeker niet alleen. Deze zomer gaat 74 procent van de Vlamingen op vakantie, tien procent meer dan vorig jaar. Bovendien laat slechts zeven procent van de respondenten dit jaar blijken dat ze absoluut niet op vakantie zullen gaan. Dat is een opmerkelijke daling, want vorig jaar antwoordde nog 21 procent van de respondenten expliciet 'nee' op de vraag of ze op reis zouden gaan. Negentien procent weet het nog niet. Ongeveer 62 procent van de respondenten in de enquête van de VAB geeft aan dat ze meer dan één keer op reis zullen gaan. Vorig jaar was dat nog 42 procent.

Negen op de tien reizigers trekt bovendien naar het buitenland. Frankrijk blijft voor hen ook dit jaar de topfavoriet, al gooien de Olympische Spelen volgens de VAB roet in het eten: "Vorig jaar trok immers nog 42 procent van zij die naar het buitenland gingen naar Frankrijk, nu is dat nog de helft. Het mag duidelijk zijn dat heel wat landgenoten als gevolg van de Olympische Spelen deze keer andere oorden opzoeken." Spanje en Italië betrekken respectievelijk plaats twee en drie op de lijst van favorieten. Oostenrijk wint dit jaar aan populariteit.

De kust blijft, net zoals vorig jaar, de voorkeursbestemming in het binnenland, gevolgd door de Ardennen.

2024-05-02T11:17:36Z dg43tfdfdgfd