NEDERLANDER AANGEHOUDEN IN ONDERZOEK NAAR BENDE MALAFIDE LOODGIETERS

De onderzoeksrechter in Gent heeft eind vorige maand een 28-jarige Nederlander, die in het Oost-Vlaamse Lochristi woonde, aangehouden in een onderzoek naar een bende malafide loodgieters die tientallen slachtoffers maakte. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen.

Het parket waarschuwt voor oneerlijke noodhersteldiensten en stelt dat het de laatste maanden een toename in oplichtingen via het internet merkt door dergelijke diensten. "De feiten doen zich voornamelijk voor wanneer burgers plots dringend een beroep dienen te doen op gespecialiseerde hulp (loodgieters, schoorsteenvegers, ongedierteverdelging, slotenmakers, etc.). Via een zoektocht op het internet komen particulieren bij een noodhersteldienst uit die belooft binnen enkele uren ter plaatse te zijn, vaak voor slechts een kleine prijs", zegt het parket. "Eens ter plaatse worden exorbitante prijzen aangerekend voor het geleverde werk. Of wordt het probleem zogezegd geïdentificeerd, maar blijkt bijkomend materiaal nodig te zijn om de herstelling uit te voeren. Er moet een aanzienlijk voorschot betaald worden, maar na betaling vertrekt de hersteller om nooit meer terug te keren."

Een mogelijke bende die zich uitgaf als loodgieters en over heel Vlaanderen tientallen slachtoffers maakte, kon na intensief onderzoek door de politie en de Economische Inspectie opgespoord en geïdentificeerd worden. Bij een huiszoeking in Lochristi werd een 28-jarige man met de Nederlandse nationaliteit opgepakt. Hij werd op 26 april voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent, die hem liet aanhouden. De raadkamer in Gent bevestigde intussen de aanhouding van de man.

2024-05-07T10:51:39Z dg43tfdfdgfd