NET BRUSSEL WEIGERT BRABANTWIJK NOG PROPER TE MAKEN NA NIEUW GEVAL VAN AGRESSIE

De Brusselse afvaldienst Net Brussel heeft maandag de gemeente Schaarbeek laten weten dat hij de Brabantwijk, de buurt ten oosten van het Noordstation, tot nader order niet meer zal proper maken, na een nieuw geval van agressie tegen een van zijn medewerkers. Dat heeft de gemeente donderdag laten weten, waarmee ze een bericht van Sudinfo bevestigt. Vrijdag is een vergadering gepland tussen Net Brussel, de gemeente en de politiezone om te trachten een duurzame oplossing te vinden.

Volgens Sudinfo zou maandag omstreeks 05.30 uur een geval van agressie plaatsgevonden hebben in de Brabantstraat. "De medewerker raakte niet zwaargewond, maar het was het zoveelste geval van agressie in een reeks in deze wijk", aldus Sudinfo.

Nadat Net Brussel besliste om zijn medewerkers niet meer in te zetten in de wijk, is de situatie qua netheid er al snel onhoudbaar geworden. "In enkele dagen tijd is de situatie in de straten oncontroleerbaar geworden, wetende dat de zone bijzonder dichtbewoond is en er heel wat handelszaken gevestigd zijn", aldus burgemeester Frédéric Nimal.

In afwachting van een oplossing voor de situatie heeft de burgemeester een privébedrijf laten inschakelen. Dat zou woensdagavond en donderdagochtend aan de slag gegaan zijn om de buurt net te houden.

"We trekken de moeilijkheden die de medewerkers van Net Brussel ondervinden niet in twijfel", zegt Nimal. "Wij staan open om te luisteren naar hun verzuchtingen en om te doen wat we kunnen om hun werk zo vlot mogelijk te laten verlopen." Een van de pistes die de gemeente aanhaalt is om het uur van de afvalophaling te wijzigen. Momenteel is dat rond 05.30 uur, een moment waarop er minder "sociale controle" is.

2024-05-02T11:07:35Z dg43tfdfdgfd