RECHTBANK BRUSSEL - ACHTTIEN MAANDEN CEL VOOR POGING INBRAAK IN BEERSEL

De Brusselse correctionele rechtbank heeft dinsdag een gevangenisstraf van 18 maanden uitgesproken tegen een jongeman die betrapt was bij een inbraak in Beersel. De jongeman was al tweemaal eerder veroordeeld, onder meer voor een diefstal met geweld.

De jongeman had op 17 februari jongstleden geprobeerd in te breken in een woning in Beersel, maar was daarbij betrapt door de bewoner. Hij ging eerst op de loop, maar kwam nadien nog even terug om de fiets waarmee hij zich verplaatste, en een blikje bier dat hij had achtergelaten, op te halen. De politie werd verwittigd en kon de jongeman terugvinden in het station van Beersel, waar hij net de trein wilde nemen.

De man kon geïdentificeerd worden aan de hand van het bevel om het grondgebied te verlaten dat hij bij zich had. Hij beweerde niets met de inbraakpoging te maken te hebben, maar het slachtoffer herkende hem formeel en volgens het parket stond hij ook duidelijk herkenbaar op de beelden van de ANPR-camera's.

De man was al tweemaal veroordeeld, onder meer voor diefstallen met geweld. De laatste van die veroordelingen dateerde van nauwelijks zes maanden voor hij in Beersel werd opgepakt.

"De inbraakpoging wordt niet langer betwist", klonk het aan de zijde van de verdediging. "Mijn cliënt heeft zeven jaar in Duitsland gewoond en is naar Frankrijk getrokken om werk te zoeken. Toen dat niet lukte, heeft hij zijn geluk beproefd in België, met even weinig succes. Hij kampt ook met een alcoholprobleem, getuige daarvan het feit dat hij nog op zijn stappen terugkeerde om dat blikje bier mee te nemen. We vragen om een milde straf."

De rechtbank zag geen reden om in te gaan op de vraag van de verdediging, en veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van 18 maanden.

2024-05-07T11:01:38Z dg43tfdfdgfd