TWEE DRUGKOERIERS OPGEPAKT NA ACHTERVOLGING EN ONGEVAL

De lokale politie van de zone Rivierenland (Bornem, Mechelen, Puurs-Sint-Amands en Willebroek) heeft dinsdag twee Franse veertigers opgepakt die drugs transporteerden in hun wagen. De arrestatie kwam er pas na een kilometerslange achtervolging die eindigde in een ongeval. Dat meldt de politie Rivierenland vrijdag, nadat Sudinfo eerder deze week al bericht bracht over de feiten.

De politie Rivierenland kreeg dinsdagnamiddag bericht dat een voertuig met Duitse nummerplaat na een achtervolging in Nederland naar België was gevlucht, en merkte na analyse van de ANPR-camera's op dat de wagen hun zone naderde. Rond 18.00 uur merkte een patrouille in een anoniem voertuig de bewuste wagen op, op de E19 richting Brussel.

"Even voor de aansluiting met de Brusselse ring voerde de bestuurder een gevaarlijk manoeuvre uit", zegt de politie. "Eerst maakte hij aanstalten om links richting Namen te nemen, om vervolgens toch rechts af te slaan richting Charleroi. Op dat moment maken de collega's zich kenbaar door de zwaailichten en sirene te ontsteken."

Het verdachte voertuig nam daarop de vlucht via de pechstrook, waarna zich een achtervolging ontspon waarbij snelheden van meer dan 200 km/uur. werden gehaald. Op de Brusselse Ring in Anderlecht botste het vluchtvoertuig met twee andere weggebruikers, waarna de bestuurder probeerde te vluchten.

"Hij kon worden gearresteerd, maar de passagier sloot zichzelf op in het voertuig en kon pas na het inslaan van het raampje opgepakt worden", gaat de politie verder. "Het duo gedroeg zich bij de arrestatie weerspannig en een van hen raakte hierbij gewond. Ook de bestuurders van de twee aangereden voertuigen raakten. In het voertuig werden duizend xtc-tabletten, tweehonderd gram cannabis en drie kilogram aan wit poeder, en een aanzienlijke geldsom aangetroffen."

De twee verdachten, twee Franse broers van 42 en 45 jaar, waren al gekend voor eerdere feiten. Zij werden donderdag onder aanhoudingsbevel geplaatst.

2024-05-10T11:36:15Z dg43tfdfdgfd