TWEEDE EDITIE BOEKENFESTIVAL 'DRUK IN LEUVEN' KLOPT AF OP 10.000 BEZOEKERS

'Druk in Leuven', het Leuvense tweejaarlijkse boekenfestival, heeft bij zijn tweede editie zo'n 10.000 boekenliefhebbers naar de studentenstad gelokt. Dat meldt de stad Leuven. 'Druk in Leuven' is een samenwerking tussen de stad, de KU Leuven en veertien Leuvense boekenhandels. Het festival werd dit jaar gecureerd door journalist Katrien Steyaert en bood honderd activiteiten aan.

Het festival opende op vrijdag met de eerste roast - een concept dat overkomt uit Amerika - in Vlaanderen van het enfant terrible van de Vlaamse literatuur, Herman Brusselmans. Hij werd literair en met stijl op de rooster gelegd door Saskia De Coster, Amir Bachrouri en Jeroen Maris.

Zaterdag werd in Standaard Boekhandel de eerste Young Adult-prijs voor Nederlandstalig werk uitgereikt aan Aline Sax voor 'Wat ons nog rest' en werd een nieuwe Dichter des Vaderlands voorgesteld. Mustafa Kör gaf na twee jaar het stokje door aan de Franstalige Lisette Lombé.

Zondag vond de première plaats van de verfilming van de kinderboekenserie 'Vos en Haas'. Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK) stroomde tot tweemaal toe vol kinderen en hun ouders.

2024-04-28T14:47:18Z dg43tfdfdgfd