WEERBERICHT - NOG ENKELE DAGEN WISSELVALLIG

Zondagnamiddag wordt wisselend tot soms zwaar bewolkt. Het blijft overwegend droog, met later kans op enkele buien aan de Franse grens. De maxima liggen tussen 13 en 18 graden. De wind waait zwak tot matig. Dat meldt het KMI.

Zondagavond en -nacht wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met soms wat regen of enkele buien. Op het einde van de nacht kan er nevel, mist of lage bewolking gevormd worden in de Ardennen en in de regio's nabij de Franse grens. De minima liggen tussen 7 en 11 graden. De wind is zwak.

Maandagvoormiddag of rond de middag zijn regen of buien mogelijk nabij de Franse grens. In de loop van de namiddag breidt dat wisselvallige weer zich uit naar Vlaanderen. Sommige buien kunnen onweerachtig worden. Omdat de neerslag maar traag beweegt en intens kan zijn, valt er mogelijk zeer lokaal 20 mm of meer neerslag op 1 uur tijd. De maxima liggen tussen 12 en 18 graden. De wind waait zwak tot matig.

Dinsdagochtend zijn er vooral over de noordelijke landshelft nog perioden van lichte regen. Geleidelijk verschijnen er in de namiddag aan zee en in het westen bredere opklaringen. De maxima schommelen tussen 13 en 18 graden bij een zwakke tot matige wind.

Woensdagochtend zijn er lage wolken en vooral in de Ardennen ook mistbanken. In de loop van de dag verschijnen er aan zee en in het westen opklaringen. Elders blijft het eerder bewolkt. Het wordt overwegend droog bij maxima tussen 13 en 17 graden. Er waait een matige wind.

Donderdag is het eerst grijs met lage wolken of lokale nevel en mist. In de loop van de dag wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af, maar aan zee wordt het zonniger. Het blijft droog bij maxima van 14 tot 19 graden. De wind is zwak en veranderlijk.

2024-05-05T10:54:12Z dg43tfdfdgfd