WERKEN AAN DAMPOORT IN GENT EINDIGEN OP 24 MEI MET OPENINGSFEEST

In Gent zijn de werken aan de Dampoort, het drukste verkeersknooppunt in het oosten van de stad, zo goed als afgerond. "We organiseren een openingsfeest om de buurt en handelaars te bedanken voor het geduld en de positieve houding tijdens drie moeilijke jaren", zegt het Agentschap Wegen en Verkeer.

De werken aan de Dampoort waren in het voorjaar van 2021 gestart. "Het doel was het verkeersknooppunt aanpassen om het klaar te stomen voor de gewijzigde verkeersstromen van de nieuwe Verapazbrug. Een andere prioriteit was het ingewikkelde punt overzichtelijker en veiliger maken voor alle weggebruikers en met name de fietsers. Tegelijk was dit een omvangrijk en belangrijk rioleringsproject en kreeg ook het busknooppunt op het Antwerpenplein een volledige make-over. Al deze werken zullen 24 mei eindelijk afgerond zijn", meldt Wegen en Verkeer.

Het verkeer reed na de paasvakantie al grotendeels weer normaal, maar de verkeerslichtenregeling is nog niet helemaal definitief en de bussen moeten nog verhuizen. "Aan de lichtenregeling wordt de komende weken nog gesleuteld om de doorstroming vlotter te doen lopen. De rijstrook naar de Land van Waaslaan wordt vrijgegeven tegen 24 mei en De Lijn verhuist haar busstations in het weekend van 1 juni waarna ook de Kasteellaan weer over twee rijstroken zal beschikken", zegt het Agentschap, dat samen met Farys en PuurGent een openingsfeest voor de buurt organiseert op zondag 26 mei. Het feest, met onder meer een fanfare en picknicktafels, duurt tot 13 uur. Vanaf 14 uur wordt het Antwerpenplein weer geopend.

2024-05-10T10:16:09Z dg43tfdfdgfd