WONING GEDEELTELIJK ONBEWOONBAAR NA BRAND IN BRUSSEL

In Brussel heeft vrijdagnamiddag een brand gewoed in een woning in de Paleizenstraat. Daarbij vielen geen gewonden, maar door de brand heeft de woning wel ernstige schade opgelopen. De eerste verdieping en de mezzanine zijn onbewoonbaar, zo meldt de Brusselse brandweer. Die bestreed het vuur onder meer vanop de parking van een warenhuis aan de Koninginnelaan.

Het vuur in de woning werd omstreeks 13.40 uur opgemerkt, waarna verschillende getuigen de hulpdiensten verwittigden. Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een woning met één verdieping en een mezzanine op het dak.

"Het was in die mezzanine dat het vuur woedde", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "De aanwezige persoon heeft zichzelf in veiligheid kunnen brengen en is gelukkig niet gewond geraakt. We hebben de brand zowel langs de buitenzijde bestreden, onder meer via de parking van de Lidl op Koninginnelaan, als via de binnenzijde."

Het vuur is intussen volledig geblust, maar de schade is aanzienlijk. De mezzanine en de eerste verdieping zijn onbewoonbaar, en de opruimingswerken en het nablussen zullen nog enige tijd in beslag nemen. De metalen structuur van de mezzanine moet ook gestut worden. De oorzaak van de brand was accidenteel, aldus nog de brandweer.

De lokale politie stelde voor de bluswerken een veiligheidsperimeter in, en het tramverkeer van de MIVB werd een tijdlang onderbroken.

2023-06-02T15:25:01Z dg43tfdfdgfd