71-JARIGE BRIT VEROORDEELD NADAT HIJ 2.995 EIEREN VAN BESCHERMDE VOGELS HAD GESTOLEN

De 71-jarige Brit was in het vizier van de politie gekomen toen hij op de camera's verscheen van een natuurpark in Holt, in Norfolk. Daar zou hij verschillende eieren van nachtzwaluwen hebben gestolen.

In juli besloot de politie een huiszoeking te doen bij de man. Daar kwamen ze in totaal 2.995 eieren tegen van verschillende vogelsoorten. In een verklaring gaf de man zelf aan dat zijn verslaving om vogeleieren te verzamelen een "mentaal probleem" was. In 2005 en 2018 was hij ook al veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Hij heeft nu schuldig gepleit voor vijf verschillende klachten.

In de rechtbank liet de organisatie Koninklijke Vogelbescherming (RSPB) weten dat de man "op zijn eentje onnoembare schade had veroorzaakt bij verschillende vogelsoorten". Een groot deel van de eieren die hij heeft gestolen, zou van beschermde vogelsoorten komen.

"Ik word er ziek van", getuigde een onderzoeker van de organisatie. "De natuur in Groot-Brittannië verkeert in crisis. Het laatste wat we nodig hebben is één man die zich richt op een vogel (nachtzwaluw, nvdr.) van dit belang. In feite probeert hij deze vogel in Norfolk uit te roeien."

De man is nu veroordeeld tot verschillende boetes. Hij moet 183 Britse pond schadevergoeding betalen aan het Britse Trust for Ornithology (vogelkunde, nvdr.), 145 pond aan gerechtskosten en een slachtoffertoeslag van 154 pond. Hij moet zich ook mentaal laten begeleiden.

2024-05-03T21:37:14Z dg43tfdfdgfd