AANVAL MET ZWAARD IN LONDEN - VERDACHTE LIGT GEWOND IN ZIEKENHUIS

De man die dinsdag in de Engelse hoofdstad Londen mensen aanviel met een zwaard raakte bij zijn arrestatie gewond en ligt in het ziekenhuis. Het gaat om een 36--jarige man. De politie heeft nog geen achtergrondinformatie over de dader. Dat melden Britse media woensdag.

Het incident vond dinsdagochtend plaats in Londense voorstad Hainault. De politie werd opgeroepen voor een voertuig dat in een huis was gereden in Hainault, ten oosten van Londen. Er waren meldingen dat bij dat incident vervolgens ook mensen neergestoken waren met een zwaard. Toen de politie ter plaatse kwam, viel de verdachte ook twee agenten aan. Bij het incident kwam een 14-jarige jonge om het leven. Twee burgers en twee agenten raakten gewond, maar hun leven zou niet in gevaar zijn.

De politie slaagde erin om de verdachte 22 minuten na het eerste telefoontje naar de politie uit te schakelen met een stroomstootwapen. De dader is een 36-jarige man en hij zou alleen gehandeld hebben. Hij ligt woensdag in het ziekenhuis en kon nog niet ondervraagd worden. De omstandigheden van de aanval worden nog onderzocht, maar er wordt aangenomen dat er geen terrorisme in het spel is.

2024-05-01T05:37:34Z dg43tfdfdgfd