EXPLOSIE EN BRAND BIJ UMICORE IN OLEN NA ONGEVAL MET WATERSTOFTANK

De buurt rond het metaalverwerkend bedrijf Umicore in Olen werd woensdagavond rond 22 uur stevig opgeschrikt door een luide knal toen een wagen tegen een waterstoftank reed. Er was ook een grote steekvlam te zien. Bij het ongeval raakte de bestuurster van de auto zwaargewond. Het was een erg luide knal. Hij werd gehoord tot in Herenthout, zo'n 10 kilometer verder. 

Er was geen gevaar voor de omgeving volgens Kristof Geens van Brandweer zone Kempen. "Umicore is een Sevesobedrijf. Daar wordt met gevaarlijke en explosieve stoffen gewerkt. We waren klaar voor een grote alarmering voor de hele buurt, maar dat bleek niet nodig. De brand was snel onder controle." Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht.

Buurtbewoner Gilbert zag alles gebeuren. Hij was buiten nog aan het genieten van het mooie weer toen de auto tegen de tank reed. "Ik zag een snelle rode flits door de straat gaan. De auto reed op een verhoog en werd gekatapulteerd. Toen zag ik een grote steekvlam van 15 meter hoog en dan een luide knal." Gilbert is toen meteen naar binnen gelopen en heeft de hulpdiensten gebeld.  

2024-05-01T21:44:24Z dg43tfdfdgfd