FRANSE ZANGER KENDJI GIRAC DIE MAANDAG IS NEERGESCHOTEN, "STELT HET GOED"

De Franse zanger Kendji Girac, die maandag ernstig gewond raakte door een kogel, "maakt het goed". Dat heeft zijn manager Hakim Nassouh dinsdag gezegd.

Maandag werd de Franse gendarmerie om 5.30 uur opgeroepen omdat een man een schotwond had in de borst in een woonwagenpark in Biscarrosse, in, het departement Landes. Het bleek om de 27-jarige Girac te gaan, een zanger die in 2014 de Franse versie van het televisieprogramma 'The Voice' won.

Hij werd opgenomen in het ziekenhuis van Bordeaux en was een tijd in levensgevaar. Dat gevaar was maandag later op de dag al geweken. Hij werd geopereerd en ligt nog in het ziekenhuis, maar hij maakt het goed, aldus zijn manager.

Volgens de procureur van Mont-de-Marsan had de zanger een schotwonde in de borst en is de kogel via de rug zijn lichaam weer naar buiten gegaan.

Er is een onderzoek geopend voor poging tot vrijwillige doodslag, maar het openbaar ministerie laat weten dat de zanger heeft aangegeven dat het om een toevallige schietpartij ging. Die zou hij zelf uitgelokt hebben omdat hij een pistool vast had dat hij net had gekocht.

Een concert van de zanger, dat normaal gezien vrijdag zou doorgaan in Marseille, is geannuleerd.

2024-04-23T16:37:43Z dg43tfdfdgfd