GéRARD DEPARDIEU IN PARIJS ONDERVRAAGD IN KADER VAN BESCHULDIGINGEN VAN SEKSUEEL MISBRUIK

Gérard Depardieu wordt maandag in Parijs ondervraagd in het kader van beschuldigingen van aanranding, zo meldt BFM TV.

De Franse acteur werd gedagvaard in een politieonderzoek naar seksueel misbruik. Depardieu wordt ondervraagd in een politiecommissariaat in Parijs.

De Franse acteur moet zich verantwoorden voor beschuldigingen van aanranding door twee vrouwen. Die zeggen dat Depardieu hen betast heeft tijdens filmopnames.

De eerste klacht gaat over een incident in 2014 op de set van "Magicien et les Siamois" en de tweede over een incident in 2021 op de set van "Les Volets verts".

De eerste vrouw, 24 jaar oud ten tijde van de gebeurtenissen, vertelde Le Courrier de l'Ouest over "obscene opmerkingen" tijdens ontmoetingen in haar Parijse herenhuis, meermaals gevolgd door aanrandingen en voorstellen tijdens het filmen. De tweede vertelde in Mediapart dat de acteur een aantal obscene opmerkingen maakte tijdens opnames in Parijs op 10 september 2021 en haar later "brutaal vastgreep" en "haar middel en buik kneedde, tot aan haar borsten".

Tegen Gérard Depardieu loopt sinds december 2020 ook een onderzoek voor verkrachting en aanranding van actrice Charlotte Arnould.

Depardieu blijft alle beschuldigingen ontkennen.

2024-04-29T09:30:08Z dg43tfdfdgfd