INVAL OEKRAïNE - GROTE BRANDEN IN CHARKIV NA NIEUWE RUSSISCHE AANVALLEN

In Charkiv, in het oosten van Oekraïne, zijn zaterdag verschillende branden uitgebroken na Russische drone- en raketaanvallen. Dat heeft de Oekraïense civiele bescherming zaterdag meegedeeld. Bij de aanvallen vielen minstens vier gewonden, onder wie een kind.

Volgens de Oekraïense luchtmacht heeft Rusland in de nacht van vrijdag op zaterdag dertien Shahed-gevechtsdrones en vier omgebouwde luchtdoelraketten van het type S-300 ingezet. De luchtmacht zegt dat alle drones onderschept werden, maar Ihor Terechov, de burgemeester van Charkiv, maakt wel melding van branden na twee droneaanvallen.

De grootste brand, met een totale oppervlakte van 3.000 vierkante meter, is uitgebroken in een magazijn. De bluswerken zijn zaterdagvoormiddag nog aan de gang.

Charkiv ligt slechts een veertigtal kilometer van de Russische grens. Sinds het uitbreken van de oorlog, meer dan twee jaar geleden, wordt de stad regelmatig met raketten en bommen bestookt. De voorbije weken heeft Rusland de aanvallen nog verder opgevoerd. De vrees bestaat dat de stad geleidelijk onbewoonbaar zal worden.

2024-05-04T09:34:52Z dg43tfdfdgfd