INVAL OEKRAïNE - NIEUWE RUSSISCHE RAKETAANVALLEN OP OEKRAïNE TIJDENS ORTHODOX PASEN

Rusland heeft tijdens het orthodoxe paasfeest nieuwe drone- en raketaanvallen uitgevoerd op zijn buurland Oekraïne. Minstens twee mensen zijn om het leven gekomen.

De Oekraïense luchtmacht zegt dat ze in de nacht van zaterdag op zondag 23 van de 24 Russische gevechtsdrones heeft kunnen neerhalen. Toch zijn er op verschillende plaatsen in het land meldingen van schade.

In de Pokrovsk, in de regio Donetsk, zijn twee mensen om het leven gekomen toen een raket een huis vernielde, meldt gouverneur Vadim Filashkin op de berichtendienst Telegram.

In de regio Dnjepropetrovsk hebben vallende de brokstukken van neergehaalde projectielen verschillende gebouwen beschadigd. Volgens de lokale overheid is daardoor ook een brand uitgebroken.

Oekraïense media zeggen dat ook in de stad Charkiv, in het oosten van het land, een woning werd getroffen. "Zes mensen raakten gewond, onder wie een meisje dat in 2015 werd geboren", zegt gouverneur Oleh Synjehoebov.

De orthodoxe christen in Rusland vieren het paasfeest vandaag/zondag, op basis van de juliaanse kalender. De andere christelijke feestdagen in Oekraïne zijn sinds de oorlog in Rusland wel aangepast aan de westerse kalender. Zo is Kerstmis vervroegd van 7 januari naar 25 december.

2024-05-05T10:53:51Z dg43tfdfdgfd