KONING WILLEM-ALEXANDER: DANKBAAR DAT IEDEREEN WEER AANWEZIG IS OP KONINGSDAG

De Nederlandse koning Willem-Alexander is blij dat hij Koningsdag dit jaar weer met zijn hele gezin viert. Tijdens Koningsdag in Emmen, in het noordoosten van Nederland, zei de koning daar dankbaar voor te zijn.

"Om met je eigen gezin je verjaardag te kunnen vieren, dat is natuurlijk het allermooiste wat je kan meemaken", zei de koning. "Ik ben blij dat iedereen er weer is."

Vorig jaar ontbrak prinses Alexia bij de feestelijkheden in Rotterdam. Zij miste toen de verjaardag van haar vader door de examenperiode van haar studie in Wales.

In Emmen blikte kroonprinses Amalia ook even terug op haar studiejaar in Spanje. Daar vond ze "meer vrijheid" dan in Nederland mogelijk was. Amalia woonde en studeerde een jaar in Madrid om bedreigingen in Nederland. Het nieuws raakte eerder deze maand bekend. Ondertussen woont de prinses opnieuw in Nederland. De tijd in Spanje heeft "het leven hier weer enigszins mogelijk" gemaakt, aldus Amalia. "Ik ben blij weer terug te zijn."

Koningin Máxima zei zaterdag dat Amalia een "zelfstandig meisje en heel slim" is, "dus ze kan het heel goed aan". De koningin gunde haar dochter "de vrijheid en vleugels die je een kind moet geven om zichzelf te ontwikkelen." Wel was er bij ieder vertrek sprake van een "traantje en een glimlach".

2024-04-27T12:07:45Z dg43tfdfdgfd