LEERZAME DOCU MASSAAL BEKEKEN OP NETFLIX: 'DEZE FILM KAN DE WERELD VERANDEREN'

Vaak zijn het meeslepende miniseries of explosieve actiefilms die binnen enkele dagen Netflix veroveren. Deze keer is het een leerzame docu. Het lukt Hack Your Health: The Secrets of Your Gut (2024) na slechts een paar dagen op de streamingdienst om de tweede plek in de Netflix top 10 te bereiken. Wat is er zo interessant aan de nieuwe film?

Andere handige Netflix-pagina's:

Educatieve docu

De docu lijkt abonnees massaal aan te spreken omdat het een onderwerp aankaart waar we allemaal mee te maken hebben: eten. En dan vooral hoe eten invloed heeft op het microbioom in je darmen en daarmee op veel belangrijke processen in je lichaam. "Deze docu kan de wereld veranderen," klinkt het vanuit een enthousiaste kijker die denkt dat bewustzijn over je microbioom veel leed de wereld uit kan helpen. Zou het?

Het belang van je microbioom

We weten zoveel over ons lichaam, maar eigenlijk nog maar heel weinig over de bacteriën en micro-organismen in onze darmen. Wetenschappers duiken de laatste jaren massaal in dit mysterie en komen erachter dat het microbioom in jouw darmen veel meer invloed heeft dan je zou denken. Hoe zorg je voor een gezond ecosysteem in je buik?

2024-05-02T11:10:17Z dg43tfdfdgfd