LOUVRE DENKT NA OVER APARTE ZAAL OM MONA LISA TENTOON TE STELLEN

Samen met het Franse ministerie van Cultuur denkt het Louvre na om zijn meest bekende werk - de Mona Lisa van Leonardo da Vinci - in een aparte zaal tentoon te stellen. Dat heeft voorzitster Laurence Des Cars zaterdag bekendgemaakt tijdens een uitzending van de publieke omroep France Inter.

"Wat mij betreft: ja, en ik denk dat het voor velen ook een ja is", zo antwoordde de Française op de vraag of het kunstwerk een aparte zaal verdient. "Het is altijd frustrerend als de omstandigheden niet helemaal naar wens zijn, en dat is het geval voor de Mona Lisa." Des Cars zegt aan een verbetering te werken samen met het ministerie van Cultuur.

Dagelijks vergapen 20.000 bezoekers zich aan het kleine schilderij, die het vaak fotograferen met hun gsm of een selfie ermee maken. De Mona Lisa hangt in de grootste zaal van het museum, tegenover het grootste schilderij van het Louvre, De Bruiloft te Kana van Veronese.

Er is een maximum van 30.000 bezoekers per dag ingevoerd en die grens zal gehandhaafd blijven tijdens de Olympische en Paralympische Spelen later dit jaar in Parijs.

2024-04-27T12:37:47Z dg43tfdfdgfd