N-VA VOERT ACTIE AAN SCHOOL IN TIENEN NADAT SCHOOLDIRECTIE VLAAMSE VLAG HEEFT AFGENOMEN VAN LEERLING TIJDENS DIVERSITEITSDAG

Bassem Khali zit in het vijfde jaar van de middelbare school VIA Tienen. Hij bracht tijdens de diversiteitsdag een vlag mee met daarop de Vlaamse Leeuw. De schooldirectie kon dat niet appreciëren en nam de vlag in beslag. 

Provocerend

“Ik had mijn Vlaamse Vlag bij op de diversiteitsdag, een dag waarop elke vlag en cultuur toegestaan wordt, maar een leraar nam ze van me af toen ik ermee begon te zwaaien”, zeg Khali. “Het was volgens hem provocerend.”

Khali vond het belangrijk om die vlag mee te brengen: “We leven nu eenmaal in Vlaanderen, we volgen de Vlaamse wetten en normen”, zegt hij. “De schooldirectie vond het provocerend op een diversiteitsdag, terwijl het niets met politiek te maken heeft. Het is gewoon een vlag van onze gemeenschap, en die werd me afgepakt.”

Politiek neutrale school

N-VA Tienen is niet te spreken over het incident en voert daarom actie aan de schoolpoort. De directie is niet onder de indruk: “Het is een democratische partij, ze hebben alle recht om hier actie te voeren”, zegt Bart Slegers van VIA Tienen. “We zouden liever binnen onze schoolmuren daarover een inhoudelijk debat willen voeren, waarbij alle partijen aan bod komen en alle standpunten eens verduidelijkt worden. Daar gaan de jongeren meer aan hebben dan de actie die hier gevoerd wordt”, besluit hij.

"Onder de leerlingen circuleerde een filmpje van Filip Dewinter en Vlaams Belang en dan komt een leerling op de diversiteitsdag met een Vlaamse vlag zwaaien. In onze school proberen we de neutraliteit te bewaren, daarom hebben we de vlag afgenomen." 

2024-04-29T08:49:21Z dg43tfdfdgfd