OEKRAïNE EEN VOORSMAAKJE? "ER KOMT EEN GROTE OORLOG VS-CHINA AAN"

Volgens Charles A. Richard, een hooggeplaatste Amerikaanse militair, is de invasie van Rusland in Oekraïne slechts een opwarmfase voor een "grote oorlog" tussen de Verenigde Staten en China. 

Al in november 2022 voorspelde admiraal Charles A. Richard op een officieel symposium dat de twee grote wereldmachten in de komende jaren in een oorlog verwikkeld zouden raken. Volgens deze expert in nucleaire afschrikking krijgt het worstcasescenario nu vorm. 

"De echte vijand van de Verenigde Staten is niet Rusland maar China", zo benadrukte hij. Op 20 april keurde het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een hulppakket van 95 miljard dollar goed voor steun aan Oekraïne, Israël en Taiwan. Volgens deze tekst plant Joe Biden "meer dan 8 miljard dollar te besteden om het op te nemen tegen China op militair vlak door te investeren in onderzeeërs, en op economisch vlak door te concurreren met grote Chinese projecten in ontwikkelingslanden", meldt de Franse krant Le Monde. 

Taiwan zal ook enkele miljarden dollars ontvangen en daarmee bevestigt de Amerikaanse president opnieuw zijn steun aan het eiland, dat historisch gezien wordt als een bondgenoot van de VS tegen China. De Amerikaanse president verzet zich krachtig tegen "elke poging om unilateraal de status quo te veranderen of de vrede en stabiliteit in de Straat van Taiwan te ondermijnen'". 

Admiraal Charles A. Richard waarschuwt dan ook: "Het zal niet lang meer duren voordat we op de proef worden gesteld zoals we dat lange tijd niet meer geweest zijn."

(Fausto with AsD/Source : Le Monde, GEO/Illustration picture: Unsplash)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-04-23T13:57:44Z dg43tfdfdgfd