PANIEK IN DE STEDEN: RUSSISCHE VETERANEN ZIJN TERUG VAN HET FRONT

Britse inlichtingendiensten schatten dat het conflict in Oekraïne heeft geleid tot een duidelijke toename van het aantal misdaden gepleegd door Russische veteranen bij hun terugkeer naar huis.

De gevaarlijke cocktail van geweld, alcohol, drugs en verveling

In de recentste beoordeling van het conflict, die op de sociale netwerken werd gepubliceerd, staat een cijfer dat 900% hoger is dan het jaar ervoor, toen 13 soldaten werden veroordeeld.

Een van de door de Britse inlichtingendiensten aangehaalde gevallen is dat van een voormalige huurling van de Wagner-groepering die is veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf wegens het verkrachten en vermoorden van een oudere vrouw na het voltooien van zijn dienstplicht.

“Deze hoge cijfers zijn waarschijnlijk gedeeltelijk te wijten aan chronische en slecht behandelde geestelijke gezondheidsproblemen die voortkomen uit oorlog, waaronder posttraumatische stressstoornis en ongevoeligheid voor geweld”, aldus het Verenigd Koninkrijk.

“Alcoholisme en drugsgebruik als gevolg van een laag moreel en verveling zijn waarschijnlijk bijdragende factoren”, merkt het rapport op, dat ook het extra probleem benadrukt van het terugsturen naar de maatschappij van voormalige gevangenen na hun strijd, die “een reeds bestaande neiging tot criminaliteit en extreem geweld vertonen”.

(FVDV and FM for Tagtik/Source: X/Photo: Valery Teneyov for Unsplash)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-04-29T07:19:23Z dg43tfdfdgfd