POETIN HERBENOEMT MISJOESTIN ALS PREMIER VAN RUSLAND

De Russische president Vladimir Poetin heeft Michail Misjoestin opnieuw benoemd tot zijn eerste minister. Dat heeft parlementsvoorzitter Vjatsjeslav Volodin gemeld. Het parlement zal vrijdag nog stemmen over de benoeming, wat geldt als een formaliteit.

Misjoestin is premier sinds 2020, toen hij de fakkel overnam van de huidige vicechef van de Nationale Veiligheidsraad Dmitri Medvedev. De vroegere topman van de fiscus wordt beschouwd als een technocraat zonder eigen politieke ambities.

Poetin legde dinsdag de eed af voor zijn vijfde ambtstermijn als president, wat automatisch leidde tot het aftreden van de regering.

Misjoestin zal vrijdag voor het parlement uitleggen hoe hij het sociale, economische en defensiebeleid van Poetin zal uitvoeren, aldus Volodin. De Doema, het Russische lagerhuis, zal donderdag na de premier ook de vicepremiers goedkeuren. De ministers bevoegd voor politie, defensie, civiele bescherming, justitie en buitenlandse zaken worden door Poetin zelf aangeduid na overleg met het hogerhuis van het parlement.

2024-05-10T07:53:55Z dg43tfdfdgfd