POETIN LANCEERT SABOTAGEACTIES IN EUROPA

Volgens informatie die de Financial Times heeft verzameld, heeft Rusland een uitgebreid plan opgesteld om aanslagen en brandstichtingen op Europese militaire locaties te organiseren.

Een paar weken geleden luidde Thomas Haldenwang, het hoofd van de Duitse binnenlandse inlichtingendienst, al de alarmklok: "Wij geloven dat het risico van sabotageacties onder Russische leiding aanzienlijk is toegenomen".

Niet alleen Duitsland maakt zich zorgen over deze dreiging, maar heel Europa, zo legt de Financial Times uit.

Volgens Britse kwaliteitskrant zijn er steeds meer bewijzen te vinden van een "agressievere en gecoördineerde inspanning volgens evaluaties in drie verschillende Europese landen." Via eigen agenten of tussenpersonen zou Rusland al begonnen zijn met de actievere voorbereiding van acties met bommen, brandstichtingen en beschadiging van infrastructuur op Europees grondgebied. Dat daarbij ook burgerdoden kunnen vallen, blijken de Russen niet te deren.

De Financial Times wijst nog op de recente arrestatie van twee mannen in Duitsland op verdenking van spionage voor Rusland: zij wilden explosieven kopen voor een aanval op een Amerikaanse basis in Beieren waar Oekraïense soldaten trainen. In Wales werd dan weer een verdachte explosie opgemerkt op een industriële site die onderdelen voor artilleriegranaten produceert.

(Tagtik/Source: Financial Times/Illustration picture: Clem Onojuegho/Stockio)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-05-06T11:22:16Z dg43tfdfdgfd