PROCES TEGEN TRUMP IN VERBAND MET GEHEIME DOCUMENTEN TOT NADER ORDER UITGESTELD

Het proces tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump in verband met het achterhouden van vertrouwelijke documenten is tot nader order uitgesteld. Zo heeft een federale rechtbank in de Amerikaanse staat Florida dinsdag besloten.

Het voormalige staatshoofd wordt ervan beschuldigd dat hij vertrouwelijke documenten in zijn huis in Florida bleef bewaren na zijn vertrek uit het Witte Huis en dat hij zo de veiligheid van de Verenigde Staten in gevaar bracht. De wet schrijft voor dat hij de papieren had moeten overdragen aan het Nationaal Archief. Vorig jaar pleitte Trump al onschuldig in de zaak.

De behandeling van de zaak ten gronde stond aanvankelijk voor 20 mei gepland. Maar die datum is niet meer haalbaar in het licht van de vele moties die in aanloop naar de rechtszaak zijn ingediend. Zo kondigde rechter Aileen Cannon - door Trump aangesteld - aan in een brief. Er is nog geen nieuwe datum bekend.

Wel heeft de rechter hoorzittingen ter voorbereiding op de rechtszaak gepland, die tot en met 22 juli duren. Volgens waarnemers is de kans nu erg klein geworden dat de rechtszaak nog voor de presidentsverkiezingen gevoerd wordt.

2024-05-07T22:17:42Z dg43tfdfdgfd