RUSLAND BEREIDT AANVALSGOLF OP EUROPA VOOR

De Europese inlichtingendiensten trekken aan de alarmbel. Rusland zou immers bezig zijn met de voorbereiding van nieuwe, steeds brutaler wordende hybride aanvallen op Europa.

“Vijandige manoeuvres, maar min of meer discreet, onder de drempel van een oorlogsdaad en waarvoor Moskou zijn verantwoordelijkheid kan ontkennen”, beschrijft 7sur7 de kenmerken van deze hybride aanvallen. Deze vorm van aanvallen zijn de specialiteit van Moskou geworden, al lang vóór de invasie van Oekraïne.

Terwijl Finland en de Baltische landen vorige week verklaarden dat er storingsoperaties van het GPS-systeem hadden plaatsgevonden boven de Baltische Zee (wat een hoog risico voor het luchtverkeer inhield), is het nu de beurt aan Duitsland en Tsjechië om nieuwe Russische cyberaanvallen te melden.

Volgens verschillende Europese inlichtingendiensten, gerapporteerd door de Financial Times, is dit slechts het begin van een grotere operatie. “Rusland bereidt zich voor op een golf van aanvallen en sabotage”, geeft 7sur7 aan. Er moet gevreesd worden voor echte terroristische daden; Financial Times maakt melding van brandstichting of aanvallen op gebouwen in Europa.

Onlangs had Duitsland Russische spionnen gevangengenomen tijdens een sabotagemissie, met name tegen ‘installaties van de Amerikaanse strijdkrachten’. Ook in Groot-Brittannië werd een onderzoek geopend “naar mogelijke aanvalsplannen op logistieke centra waar wapens, bestemd voor Oekraïne, zijn opgeslagen”. In Europa groeit de bezorgdheid intussen...

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: 7sur7/Illustration: Unsplash)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-05-07T09:39:52Z dg43tfdfdgfd