RUSLAND VUURT NOORD-KOREAANSE RAKETTEN AF ​​MET NEP-JAPANSE EN VALSE EUROPESE ONDERDELEN

Een Noord-Koreaanse raket die door Rusland op Oekraïne werd afgevuurd, bevatte elementen die bedoeld waren om de indruk te wekken dat deze in Japan en Europese landen was geproduceerd.

Het onderdeel werd tot in detail geïmiteerd zodat het er op leek dat het werd geproduceerd door een geavanceerde Japanse fabriek, zo meldt de Asahi Shimbun. Het puin van deze raket dat in januari in de provincie Charkov werd gevonden, bevatte ook elementen die Europese onderdelen imiteerden.

Dit puin, dat deel uitmaakte van de Noord-Koreaanse korteafstandsraketten KN-24 en K-23, werd geanalyseerd door de Oekraïense regering in samenwerking met de Britse onderzoeksorganisatie Conflict Armament Research.

In maart werden deze brokstukken, nadat ze geanalyseerd waren, aan de pers gepresenteerd, met name aan een Japanse journalist van de Asahi Shimbun. Hij kreeg voorwerpen te zien die bedoeld waren om de wrijving te verminderen en waarop het woord "JAPAN" was geschreven. Ook stonden de naam van de Japanse fabriek en een vals serienummer op de onderdelen geschreven.

Er zijn foto's van de onderdelen naar de Japanse fabriek gestuurd, die bevestigde dat het vervalsingen zijn. "Het is anders gegraveerd dan authentieke stukken", zei een vertegenwoordiger van het bedrijf.

Sancties van de Verenigde Naties verbieden de export van uitrusting en materialen naar Noord-Korea die kunnen worden gebruikt bij het bouwen van raketten. Tokio legde ook soortgelijke afzonderlijke sancties op aan Pyongyang.

(SR and MYukio for Tagtik/Source: The Asahi Shimbun/Photo: DiceME for Pixabay)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-05-07T08:24:33Z dg43tfdfdgfd