STUDENT UIT BELGIë OVERLEDEN NA VAL VAN KLIF IN IERLAND

Het tragische voorval zou volgens Ierse media zaterdagmiddag gebeurd zijn bij de Kliffen van Moher, aan de westkust van Ierland. De studente zou de kliffen bezocht hebben met 3 vrienden. Volgens lokale media verloor ze haar evenwicht en viel ze naar beneden.

Nadat melding werd gemaakt van het incident rukte de kustwacht uit met reddingsboten, een drone en een helikopter. Het duurde volgens lokale media niet lang voordat het levenloze lichaam van de studente werd gevonden in het water.

Het slachtoffer is een jonge Belgische vrouw van begin de 20. Ze zou geneeskunde studeren aan de universiteit van Edinburgh in Schotland. Meer informatie over de studente is voorlopig niet bekend. 

Niet de eerste keer

De Kliffen van Moher zijn een bekende toeristische trekpleister in County Clare, een graafschap in de Ierse provincie Munster. Het hoogste punt is 214 meter hoog. Het tragische voorval gebeurde dicht bij het meest zuidelijke en laagste punt, waar de kliffen ongeveer 120 meter hoog zijn.

Helaas is het niet de eerste keer dat er mensen sterven bij de Kliffen van Moher. Volgens een lokale radiozender is er een onderzoek geweest naar het aantal doden op die plaats. Op 25 jaar tijd (tussen 1992 en 2017) zouden er al 66 mensen gevallen of gesprongen zijn. In 2019 nog viel een 26-jarige Indiër naar beneden toen hij een selfie wilde nemen.

2024-05-06T11:57:13Z dg43tfdfdgfd