WEERMAN SAMUEL: "VRIJ WARM EN MEESTAL DROOG HEMELVAARTWEEKEND"

Dinsdag starten we in Vlaanderen nog met perioden van wat regen of enkele buien, vooral in het noorden, deze treken stilaan zuidwaarts. In het westen is het droger met daar wel regionaal mistige condities. Vanuit het noorden wordt het dan droger in de loop van de voormiddag. Eerst is het nog zwaarbewolkt, maar geleidelijk verschijnen er, zeker in de namiddag, ook opklaringen. Er ontstaan wel nog stapelwolken en enkelen daarvan groeien nog door tot lokale buien in de namiddag over de centrale en zuidelijke delen van het land. In het noorden is het dan droger. De temperaturen stijgen naar 18 of 19°C gemiddeld, lokaal is een 20°C mogelijk. Aan zee is het frisser met een 15 of 16°C. De wind is zwak tot matig uit noord tot noordoost, later komt een zeewind opzetten met noordwesten- tot noordenwind. Daardoor koelt het tegen de late namiddag en avond af vanaf het westen. Deze zeewind raakt in de avond tot halverwege ons land.

Woensdag liggen we onder invloed van een hogedrukgebied in een luchtstroming van over de Noordzee. Dat brengt nog veel vocht met zich mee in de onderste luchtlagen. Daardoor starten we de dag met hardnekkige lage wolkenvelden en wat nevelige condities. In de loop van de dag kan het wolkendek wat optrekken, maar het blijft wel meestal bewolkt. Vooral in het westen zou het wolkendek al eens kunnen breken. Tegen de avond verschijnen er gestaag wat opklaringen her en der tussendoor. De wind is zwak tot later matig uit noord-noordwest. De temperaturen stijgen naar 15 tot 17°C in het binnenland, aan zee is het wat frisser door de wind van over zee. 

Donderdag starten we mogelijk op veel plekken met nevel en/of mistige condities. Stilaan breekt de zon door en dan krijgen we een vrij mooie dag met zon, stapelwolken en hoge en middelhoge wolkenvelden. Het kwik stijgt naar een graad of 20.

Ook de dagen daarna lijken meestal droog te verlopen. We krijgen dus een vrij mooi Hemelvaartweekend met temperaturen rond of net boven 20°C en een wind uit noordoostelijke tot noordelijke hoek. Daardoor ontstaan er steeds in de namiddag ook wel stapelwolken en kan het bewolkter worden in de loop van de dag.

2024-05-07T06:54:18Z dg43tfdfdgfd