WEERMAN SAMUEL ZIET STILAAN DROGER WEER VOLGENDE WEEK

Zaterdag starten we droog met hoge en middelhoge wolken die komen opzetten. Tegen de late voormiddag kunnen er al buien ontstaan langs de Franse grens, vanaf de middag en vroege namiddag schuift dit systeem verder naar het noorden en krijgen we ook elders buien. Eerst zijn dat lokale buien, maar deze gaan meer en meer clusteren. Lokaal zijn dat felle buien met onweer erbij en veel regen op korte tijd. In de namiddag en avond zal vervolgens een storing met regen en ingebedde buien het land doorkruisen. Het kwik stijgt naar waarden rond 15°C in het centrum en tot 16 of 17°C in het oosten. In het westen is het enkele graden frisser met 11 tot 13°C. De wind waait matig uit zuidoostelijke richtingen. Bij stevige buien zijn windstoten mogelijk tussen 50 en 75 km/u. 

Ook zondag is het nog licht wisselvallig. We starten de dag mogelijk op veel plaatsen (regionaal) eerst met nevelige condities en lage wolken of op sommige plekken zelfs met hardnekkige mist. Dit kan regionaal hardnekkig zijn, maar stilaan zal dit ochtendgrijs wel opgeruimd geraken en gaat mist over in lage wolken die openbreken. Uiteindelijk kan de zon doorbreken en krijgen we zon met stapelwolken. Later in de namiddag krijgen we vanuit het zuiden soms meer hoge en middelhoge wolken en ontstaan er lokale buien. In het zuiden iets intenser, in het noorden doven ze stilaan uit. Ook tijdens de avond zijn er lokaal buien mogelijk, maar tussendoor zijn er drogere perioden. De temperaturen blijven rond 16 of 17°C schommelen.

Maandag trekt een lagedrukgebied over met buien, soms onweerachtig. De dagen nadien is het vaak droog, maar is er wel steeds een bui mogelijk. In het tweede deel van de week wordt het zo goed als droog. De temperaturen blijven rond 16 tot 20°C schommelen. 

2024-05-04T11:59:19Z dg43tfdfdgfd