"WERELDWIJDE CATASTROFE ALS HET WESTEN TROEPEN STUURT NAAR OEKRAïNE"

Volgens Dmitri Medvedev, ex-president van Rusland, komt er een "wereldwijde catastrofe" als het Westen grondtroepen stuurt naar Oekraïne. Dat heeft hij gemeld op X.

Vooral Franse president Emmanuel Macron blijft herhalen dat hij het sturen van grondtroepen naar Oekraïne niet uitsluit, maar andere Europese landen stellen zich veel voorzichtiger op.

In een bericht op X reageert Medvedev, momenteel vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad, op de toelating van het Verenigd Koninkrijk voor Oekraïne om achter de frontlijn Russisch grondgebied te raken met door de Britten geleverde langeafstandsraketten.

"Het sturen van troepen naar Oekraïne zal de directe deelname van de betrokken landen aan de oorlog met zich meebrengen", aldus Medvedev. "Daar zullen wij op moeten reageren. En niet op het grondgebied van Oekraïne. Niemand zal zich kunnen verstoppen, noch op Capitol Hill, noch in het Elysée, noch in Downing Street 10. Het zal tot een wereldwijde catastrofe leiden."

Medvedev refereerde ook nog naar de Cubacrisis in de jaren 1960, toen de wereld op de rand van een (kern)conflict tussen de VS en Rusland stond: "Dit is iets wat Kennedy en Chroesjtsjov meer dan 60 jaar geleden al begrepen; en iets wat de huidige sukkels aan de macht in het Westen niet willen begrijpen."

(PP/Source: X via HLN/Illustration picture: Unsplash)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-05-06T14:52:48Z dg43tfdfdgfd