WERKT POETINS AFSCHRIKPLANNETJE?

De regeringsleiders van de drie Baltische staten hebben de aankondiging van het Kremlin dat Rusland binnenkort tactische nucleaire manoeuvres zal uitvoeren als onderdeel van tactische oefeningen, een 'terreurtactiek' genoemd.

De Estse premier Kaja Kallas vertelde op een persconferentie, nadat hij de Duitse bondskanselier Olaf Scholz samen met zijn Letse en Litouwse collega's in Riga had verwelkomd, dat de verklaringen van de Russische president Vladimir Poetin niet nieuw waren en "bedoeld zijn om ons onze beslissingen in twijfel te laten trekken om Oekraïne te steunen".

De Letse premier Evika Silina zei dat de nucleaire dreigingen van het Kremlin gericht waren op landen die van plan zijn deel te nemen aan de vredesconferentie in Oekraïne in juni in Zwitserland. Op zijn beurt herinnerde de heer Scholz eraan dat Duitsland en zijn bondgenoten herhaaldelijk hebben verklaard dat nucleaire dreigingen onaanvaardbaar zijn.

De Litouwse premier Ingrida Simonyte herinnerde zich de boodschap van Poetin dat de kosten voor democratieën veel hoger zullen zijn als ze zich verenigen tegen de Russische agressie door "Oekraïne volledig te steunen, ongeacht de prijs van de overwinning".

(SR and FM for Tagtik/Photo: Pixabay)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-05-07T09:39:52Z dg43tfdfdgfd