ZIT MARC DUTROUX OOK ACHTER VERDWIJNING VAN NEDERLANDSE STUDENTE?

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt momenteel of onbekende vrouwelijke DNA-sporen uit het dossier-Dutroux gelinkt kunnen worden aan biologisch materiaal van de in 1993 verdwenen Nederlandse studente Tanja Groen.

Tanja Groen was 18 op het moment van haar verdwijning en verdween tijdens de introductieweek aan de universiteit in Maastricht. 

In de woningen en een bestelauto van de Belgische seriemoordenaar Marc Dutroux zijn meer dan twintig onbekende DNA-sporen gevonden; een deel vrouwelijk en sommige gemengd. Ook werden duizenden haren aangetroffen. Dat DNA wordt nu geanalyseerd om na te gaan of deze Belgische veroordeelde moordenaar, ontvoerder en kinderverkrachter iets te maken heeft met andere verdwijningszaken. Op verzoek van Nederland wordt nu ook nagegaan of er mogelijk een link is met de verdwijning van studente Tanja Groen.

De Belgische moordenaar, ontvoerder en kinderverkrachter Marc Dutroux zit momenteel een levenslange celstraf uit in de gevangenis van het Waals-Brabantse Nijvel voor onder meer de ontvoering en moord op Julie Lejeune, Mélissa Russo, An Marchal en Eefje Lambrecks.

(SR for Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Photo: Pixabay)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-04-29T07:34:25Z dg43tfdfdgfd