1 MEI - VOORUIT EN PVDA PROBEREN STEMMEN TE WINNEN OP ANTWERPSE 1 MEIVIERING

In Antwerpen zijn enkele duizenden mensen door de binnenstad getrokken voor de jaarlijkse 1 meiviering. Het initiatief kwam van de socialistische vakbond en mutualiteit samen met de partij Vooruit, maar ook PVDA hing letterlijk en figuurlijk zijn wagonnetje aan.

Vooruit vatte helemaal vooraan aan de kop van de betoging post, PVDA sloot de stoet af. Vooruit met een toespraak van Vlaams lijsttrekker Caroline Gennez pal voor het KMSKA, PVDA wat verderop aan de zijkant. De twee rode partijen hielden woensdag het midden tussen broederlijk naast elkaar staan en elkaar vliegen proberen af te vangen.

"Wij zijn de locomotief op links", verklaarde PVDA-kopstuk Jos D'Haese. "Een stem voor PVDA is een strategische stem voor links beleid, om Vooruit te dwingen links te gaan. Vooruit zegt liever met N-VA samen te werken dan met ons. Gaan we dan echt investeren in openbaar vervoer met een N-VA die dat openbaar vervoer net kapot heeft bespaard? Als je links beleid wil voeren, kijk dan naar links, naar PVDA."

Gennez had het dan weer over "veel blablabla" van "de extremen, rechts én links", en klopte zich op de borst over de voorbije federale regeringsdeelname. "We hebben geen gouden beloftes gedaan, maar wat we vooropgesteld hadden, hebben we ook echt gerealiseerd", stelt ze. Vlaams wil Vooruit nu ook mee regeren. "Deze Vlaamse regering heeft er niets van gebakken: te weinig leerkrachten, te weinig plaatsen in de kinderopvang", aldus Gennez. "Wij willen een ander soort zorg en onderwijs voor onze kinderen. Hervormen en investeren op maat van leerkrachten, leerlingen en ouders."

2024-05-01T14:59:32Z dg43tfdfdgfd