KATRIEN BONNEUX, KABINETSCHEF VAN WEYTS, NIEUWE INSPECTEUR-GENERAAL ONDERWIJSINSPECTIE

De Vlaamse regering heeft Katrien Bonneux, kabinetschef Onderwijs van minister van Onderwijs Ben Weyts, aangesteld als de nieuwe inspecteur-generaal van de Vlaamse Onderwijsinspectie. Dat meldt minister Weyts. Bonneux start op 1 september. Zij volgt in die functie Lieven Viaene op, die onlangs na een negatieve evaluatie met pensioen is gegaan en bij zijn afscheid stevig uithaalde naar minister Weyts.

Bonneux heeft volgens minister Weyts "een stevige staat van dienst in het onderwijsbeleid". Bonneux ging in 2006 aan de slag bij de afdeling Ondersteuningsbeleid van het Departement Onderwijs en Vorming, werd in 2012 afdelingshoofd van de afdeling Secundair Onderwijs en Leerlingenbegeleiding en nam in 2020 de rol op van coördinator voor het coronabeleid richting onderwijs. In 2021 werd ze kabinetschef Onderwijs bij minister Weyts.

Na een selectieprocedure die werd uitgevoerd door een extern bureau werden er twee kandidaten voorgedragen aan de Vlaamse regering. Die heeft finaal gekozen voor Bonneux. "Dit is een kwestie van de juiste vrouw op de juiste plaats. Er wachten grote uitdagingen bij de Onderwijsinspectie: helpen zorgen voor minder planlast en meer onderwijskwaliteit", aldus Weyts.

2024-05-03T16:37:22Z dg43tfdfdgfd