NIEUW FIETSPAD OP DE WOLUWELAAN IN SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE

Dit weekend is Brussel Mobiliteit gestart met de aanleg van een nieuw fietspad op de Woluwelaan, tussen de gewestgrens en de kruising met de Emile Vanderveldelaan. De oostkant van de Woluwelaan wordt omgevormd tot een afgescheiden fietspad in twee richtingen. Dit is de 'missing link' tussen de Vlaamse C202-fietssnelweg vanuit Zaventem en de bestaande fietsinfrastructuur op de rest van de Woluwelaan, kondigt Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt maandag aan.

"Ik ben erg blij met deze nieuwe verbinding tussen Vlaanderen en Brussel. Want die biedt ook een echt alternatief voor pendelaars, die straks in alle comfort en veiligheid van Zaventem naar het Trammuseum kunnen fietsen via een apart tweerichtingsfietspad", aldus de Groen-minister.

Het project wordt in eerste instantie uitgevoerd als testfase. De werken zullen ongeveer 15 dagen in beslag nemen. Er komt nog een evaluatie en daarna kan het fietspad permanent worden gemaakt door middel van een aanvraag voor een bouwvergunning.

Het fietspad komt er nadat ook tijdens de rest van de legislatuur uitstekend werd samengewerkt tussen het Brussels Gewest en de gemeente SintLambrechts-Woluwe om de fietsinfrastructuur op de gewestwegen te verbeteren.

Tijdens de coronacrisis gaf de gemeente aan dat ze die verbetering echt wilde en deed meteen ook een aantal concrete voorstellen voor betere fietspaden op gewestwegen en voor meer veiligheid voor de voetgangers. De meeste van die suggesties zullen nu tegen het einde van de maand uitgevoerd zijn, en daardoor is in totaal is er meer dan 10 km nieuwe fietsinfrastructuur bijgekomen op het grondgebied van de gemeente, stelt minister Van den Brandt.

2024-05-06T04:32:06Z dg43tfdfdgfd