17-JARIGE JONGEN AANGEHOUDEN VOOR ERNSTIGE MISHANDELING DUITSE POLITICUS

Een Duitse tiener heeft zichzelf aangegeven na de mishandeling van een Europarlementariër. De sociaaldemocraat Matthias Ecke werd vrijdag zwaar mishandeld terwijl hij verkiezingsposters ophing in Dresden, naar verluidt door vier jongemannen.

De tiener zou zijn aandeel in de mishandeling van Ecke hebben bekend. Het gaat om een 17-jarige jongen, meldt de politie. Zijn verklaring wordt onderzocht.

Volgens getuigen droegen de aanvallers van de politicus donkere kleding. Het zou mogelijk om een extreemrechtse groep gaan. De politie geeft aan dat het nog onduidelijk is wie de andere drie leden van de groep zijn.

Kort voor de mishandeling werd in dezelfde stad ook een 28-jarige medewerker van de Groene Partij (Grünen) geschopt en geslagen bij het ophangen van posters. De autoriteiten vermoeden dat dezelfde groep verantwoordelijk is voor beide aanvallen.

Grote verontwaardiging

Verder doet de politie onderzoek naar een aanval op twee Duitse politici, Kai Gehring en Rolf Fliß van de Grünen. Dat incident vond één dag eerder plaats in Essen, een stad ten oosten van Venlo. Fliß, een lokale politicus, zou in het gezicht zijn geslagen. Voor dat incident worden nog twee verdachten gezocht.

De aanval op de 41-jarige Ecke leidde tot grote verontwaardiging, ook buiten Duitsland. Bondskanselier Olaf Scholz, een partijgenoot van het slachtoffer, en prominente Europese politici spraken hun afschuw uit over de aanval.

2024-05-05T11:02:21Z dg43tfdfdgfd