BOEING VAN CORENDON KRIJGT KLAPBAND BIJ LANDING IN TURKIJE

Opnieuw heeft een vliegtuig van Boeing flinke technische problemen gekregen. Een toestel van type 737 van de Turkse operator Corendon kreeg een klapband bij de landing op een vliegveld in de buurt van Antalya, in het zuiden van Turkije. Dat was het gevolg van een defect aan het landingsgestel. Het is het derde veiligheidsincident met een defecte Boeing in twee dagen tijd.

Het ging om een vlucht van Keulen naar Antalya met 190 personen aan boord. Dit keer vielen er geen gewonden. Volgens experts komen klapbanden wel vaker voor bij vliegtuigen.

Hier zie je beelden van de schade:

Eerder vandaag raakten er wel tien mensen gewond toen in Senegal een vliegtuig van hetzelfde type naast de start- en landingsbaan terechtkwam na een noodstop bij het opstijgen. Die noodstop was nodig omdat een motor en een vleugel in brand waren gevlogen. 

Buiklanding

Gisteren ging het ook al mis in Turkije, toen met een vrachttoestel dat een noodlanding moest maken in Istanbul. Ook bij dit vliegtuig, een Boeing 767, functioneerde het landingsgestel niet en het vliegtuig maakte een buiklanding. Alle inzittenden bleven ongedeerd.  

Problemen met toestellen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer zijn de laatste maanden veel in het nieuws. De Amerikaanse toezichthouder op de luchtvaart voert meerdere onderzoeken uit. 

2024-05-09T18:17:14Z dg43tfdfdgfd